Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κωνσταντόπουλου ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της το 2006.

Να στηριχθούν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι!


Σάββατο 27 Μαρτίου 2021


 Η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων από την πολιτεία κρίνεται αναγκαία.

Διανύουμε πλέον το δεύτερο χρόνο αδράνειας των πολιτιστικών συλλόγων, τα έξοδα τους όμως τρέχουν (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις κλπ.)ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, για τη βιωσιμότητα τους, αποτελεί η απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων, λίγοι ήταν οι σύλλογοι, οι οποίοι κατάφεραν  στα μικρά αυτά διαστήματα που -επιτράπηκε τους τελευταίους 12 μήνες-  να πραγματοποιήσουν κάποια δραστηριότητα.

Οι σύλλογοι οργάνωναν αυτές τις εκδηλώσεις (χοροεσπερίδα,συνεστίαση,κοπή πίτας, γενική συνέλευση κλπ.) για το αντάμωμα των χωριανών μελών, αλλά και για ένα πολύ βασικό λόγο την είσπραξη την συνδρομή τους που στα περισσότερα σωματεία είναι τα μόνο έσοδό τους. Σήμερα είναι “ανενεργοί” όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας, πράγμα που δεν βλέπουμε να αλλάζει άμεσα… Ενώ βέβαια, αν επαναδραστηριοποιηθούν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, πως και με τι τρόπο θα γίνει.

Σιγά σιγά με την κατάσταση που επικρατεί, τα μέλη απομακρύνονται και η διάθεση τους για προσφορά εξασθενεί.

Πέρασε ήδη μια δεκαετία με οικονομική κρίση, τα σωματεία όμως πάλεψαν και έμειναν όρθια, και τώρα τι; Θα σβήσουν;

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, επιτελούν σημαντικό έργο, διατηρούν και μεταδίδουν την παράδοση του τόπου μας, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ παρόν και μέλλον.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, από το αρμόδιο υπουργείο της κυβέρνησης, για ένταξη των πολιτιστικών σωματείων στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, με ανάλογες χορηγήσεις (αποζημίωση ειδικού σκοπού επίδομα οικονομικής ενίσχυσης,φορολογικές υποχρεώσεις κ.ά.), όπως βέβαια και έγινε στις πιο πολλές επιχειρήσεις της χώρας.

 Σήμερα η άμεση οικονομική ενίσχυση των συλλόγων από την πολιτεία κρίνεται αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ

 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

 

    

 2006 - 2024 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας