Τράπεζα Αίματος Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

«Αποφασίζει και διατάσσει»!

Αναδημοσίευση από την "Γνώμη της Άρτας"

Από τον Κώστα Γκετσή

 

Πως ο βλαχοδήμαρχος, νόμισε ότι θα ξεγελάσει τους κατοίκους του Κομποτίου και των Σελλάδων, για να είναι κυρίαρχος στο μεγάλο… πάρτι των σκουπιδιών!

 

Μια σειρά παρανομιών, για να κάνει αυτό που τον βόλευε, απ’ τον δήμαρχο Ν. ΣΚΟΥΦΑ και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Στάθη Γιαννούλη, του οποίου οι κινήσεις και οι αποφάσεις, σε σχέση με την χωροθέτηση του Μονάδας Κομποστοποίησης του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Άρτας, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις των κατοίκων του Κομποτίου και των Σελλάδων κορυφώνονται και οι κάτοικοι δηλώνουν πως σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να περάσει η πρόταση Γιαννούλη, την οποία δεν χαρακτηρίζουν και αθώα.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά…

Στις 21-04-2016 (σ.σ. σημαδιακή ημέρα, που μπορεί να παραπέμπει και στις… αρχές του κυρίου δημάρχου) συνεδριάσει το ΔΣ του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Άρτας και ανάμεσα στα θέματα που καλείται να λάβει αποφάσεις είναι η χωροθέτηση της μονάδας κομποστοποίησης. Σ’ αυτή την συνεδρίαση, ο πρόεδρος ενημερώνει και το ΔΣ αποφασίζει πως «η Μονάδα Κομποστοποίησης, προβλέπεται να χωροθετηθεί εντός δημοτικής έκτασης περί τα 65 στρέμματα. Η έκταση αυτή αποτελεί το υπ’ αριθμόν 290 τεμάχιο σύμφωνα με ΔΙΑΝΟΜΗ Σελλάδων Ηπείρου 1929, με το τοπωνύμιο «ΧΕΡΣΟ». Οι εγκαταστάσεις του έργου θα καταλάβουν έκταση περί τα 10 στρέμματα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση ελήφθη με την πρόταση του αρμόδιου δημάρχου, ο οποίος όμως «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο»! Δεν είχε ληφθεί πριν καμία απόφαση και προφανώς θεωρούσε, πως δεν θα το πάρει χαμπάρι κανένας και θα προχωρήσει το έργο, για να υπάρχει ως δεδομένο και μετά να ληφθούν οι αποφάσεις.

Παλιό το κόλπο… Το έκανε και με την περίπτωση της έκταση ΛΑΜΠΡΑ, όπου εγκαταστάθηκε μονάδα φωτοβολταϊκών και τα δικαστήρια, για τη νομιμότητα ή μη των αποφάσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη και κανένας δεν γνωρίζει τι θα προκύψει.

Στη νέα περίπτωση… λαθροχειρίας όμως, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το δεδομένο, όπως στο παρελθόν. Και βρέθηκε να κάνει την μία παρασπονδία, μετά την άλλη.

Την Κυριακή των Βαΐων πριν «απολύσει η εκκλησία» και πριν ο εφημέριος μοιράσει βάϊα, όρισε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, ζητώντας και με απειλές ακόμη, απ’ το τοπικό συμβούλιο Σελλάδων, να αποφασίσει, για την παραχώρηση έκτασης 15 στρεμμάτων, στον Συνδέσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Άρτας, για την μονάδα κομποστοποίησης, έκτασης 15 στρεμμάτων στην περιοχή ΛΑΚΚΑ, τώρα και όχι «ΧΕΡΣΟ», όπως έλαβε απόφαση στο ΔΣ του Συνδέσμου. Η πρόταση απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων απ’ το τοπικό συμβούλιο, το οποίο για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε πως αποτελείται απ’ τους Γρηγόριο Πασπαλιάρη (προεδρεύων), Βασιλική Σαπρίκη και Θόδωρο Κοντογιάννη.

Το πρόβλημα για τον δήμαρχο Στάθη Γιαννούλη, πλέον γίνεται έντονο, μιας και η αρνητική απόφαση, έτσι κι αλλιώς σηματοδοτεί και την κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι αυτές τις ημέρες είναι αναστατωμένοι και αναζητούν το πώς θ’ αντιδράσουν περαιτέρω.

Στην απελπισία του και σε μια απέλπιδα προσπάθεια, συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο, την Μεγάλη Τετάρτη, για να λάβει αυτό την θετική απόφαση και να προχωρήσει η παραχώρηση. Η απόφαση ελήφθη, κατά πλειοψηφία, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν έχει ισχύ, την στιγμή που υπάρχει αρνητική εισήγηση απ’ το αρμόδιο τοπικό συμβούλιο.

Βεβαίως και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η απόφαση δεν πέρασε και τόσο εύκολα, μιας και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Μπάμπης Πεσλής, ζήτησε αναβολή της συζήτησης, μιας και το ΔΣ δεν έχει συζητήσει το θέμα της διάθεσης απορριμμάτων και δεν υπάρχει τοπικό σχέδιο. Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κικιώνης, δεν ψήφισε ζητώντας περισσότερη ενημέρωσης, ενώ τέλος ο Βαγγέλης Τριαντάφυλλος, επεσήμανε πως «είναι αδιαφανής ο τρόπος παραχώρησης».

Το θέμα είναι εν εξελίξει, οι κάτοικοι εντός των επόμενων ημερών, θα λάβουν αποφάσεις, για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν με αποκλειστικό σκοπό να μην γίνει αυτή η Μονάδα Κοσμποστοποίησης.

Όσο για τον δήμαρχο Ν. ΣΚΟΥΦΑ Στάθη Γιαννούλη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

   

 2006 - 2018 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας