Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κωνσταντόπουλου ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της το 2006.

“Αλλού βαρούν τα όργανα, αλλού χορεύει η νύφη...”

Κείμενο από τα Σελλαδίτικα Νέα, αριθμός φύλλου 191, σελίδα 1η.

 Αναδημοσιεύουμε σχόλιο με τίτλο «Καταπατήσεις» από την εφημερίδα Το Κομπότι, αριθμός φύλλου 270, Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016:                      «Για την Λάμπρα, κάθε φορά που ο Δήμος μας, Κομποτίου παλιότερα, Νικολάου Σκουφά τώρα, θα επιχειρήσει να κάνει κάτι, θα βρεθείαντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες λιγότερων ή περισσότερων συνδημοτών μας της γειτονικής Κοινότητας που, ως συνήθως, προβάλλουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον για οποιαδήποτε δραστηριότητα λειτουργήσει σ’ εκείνο το μέρος. Σίγουρα δεν θα συμφωνούσαμε σε καμία περίπτωση να δηλητηριαστούν οι συμπολίτες μας από τα εκπεμπόμενα αέρια, τοξικά κλπ. από την όποια εγκατάσταση στην Λάμπρα, αλλά επίσης θα διαφωνούσαμε κάθετα και με την γνωστή κινδυνολογία μόλις πάει να γίνει κάτι σ’ όποιο μέρος του Δήμου μας είναι ανενεργό και προσφέρεται για αξιοποίηση. Ούτε είναι ορθή η λογική τα όποια μισθώματα απ’ τη Λάμπρα ή το Βαρκό κλπ. Να πηγαίνουν στην Τοπική Κοινότητα Σελλάδων ή Κομποτίου. Είναι εντελώς αδόκιμο και ξεπερασμένο αυτό. Τα μισθώματα πάνε, καθώς προβλέπει ο Νόμος, στον ΔήμοΑπ’ εκεί και πέρα είναι στην διακριτική ευχέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκρίνει ένα, μικρό έστω, έργο για την Κοινότητα προέλευσης του χώρου. Όχι, δεν θα δεσμευθεί εκ προοιμίου ότι τα ενοίκια θα κατευθυνθούν στην Τοπική Κοινότητα.

Και με την ευκαιρία να προσθέσουμε και κάτι άλλο. Χώροι σαν την Λάμπρα, σε απόλυτη αδράνεια, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσίαστον Δήμο ή την Κοινότητα. Θα ήταν λογικό να είναι ζητούμενο η αξιοποίησή τους(το σχόλιο συνεχίζει με καταπατήσεις διάφορων περιοχών στο Κομπότι).»

Αναφερόμαστε στο παραπάνω σχόλιο μόνο και μόνο γιατί αφορά το χωριό μας, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Όσον αφορά τον «αγιογράφο» της δημοτικής αρχής, δεν νομίζουμε ότι βρίσκεται σε σύγχυση αλλά ότι παίζει σωστά το ρόλο του, δημιουργώντας θολούρα, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους συνδημότες μας μετά την άνευ όρων παραχώρηση της δημοτικής έκτασης στη θέση Λάκκα από τη δημοτική αρχή στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Τα Σελλαδίτικα Νέα, στα δύο προηγούμενα φύλλα, είχαν αποκαλυπτικά αναφερθεί στο θέμα της παραχώρησης της Λάκκας για την κατασκευή εργοστασίου κομποστοποίησης απορριμμάτων. Η αναφορά στο άρθρο για τη δηλητηρίαση συμπολιτών μας, σε εκπεμπόμενα αέρια τοξικά κ.λπ. από τον αρθρογράφο να έγινε σκόπιμα ή να του ξέφυγε; Μήπως αυτή η λανθάνουσα γλώσσα μας λέει την αλήθεια; Μήπως στο μέλλον μας πει ότι εγώ σας τα έγραφα, εσείς δεν τα λάβατε υπόψη σας;

Κι όλα αυτά για τη Λάκκα, και όχι για τη Λάμπρα, όπως συνέχεια αναφέρεται. Γιατί στηΛάμπρα, εδώ και πέντε χρόνια, εταιρεία έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πάνελ και ο Δήμος εισπράττει το συμφωνηθέν ενοίκιο. Ακόμα, θέλουμε να θυμίσουμε σε αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, γιατί έτσι τους βολεύει, ότι υπήρχαν υποσχέσεις από το δήμαρχό μας, για τα χρήματα από τη Λάμπρα, ότι θα πήγαιναν στις Σελλάδες -συγκεκριμένα, επειδή τότε ήταν επίκαιρο, για τη δημιουργία του νέου νεκροταφείου. Επιπλέον, ότι θα δίνονταν θέσεις εργασίας σε Σελλαδίτες. Όπως γνωρίζετε, όμως, ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο.

 Τι Λάκκα, τι Λάμπρα, το ίδιο είναι! Τώρα είναι δικά μας, λογαριασμό δεν θέλουμε να δώσουμε· ό,τι γουστάρουμε κάνουμε και αν σας αρέσει. Αν κάποιοι σκέφτονται έτσι, εμείς καλοπροαίρετα θα τους πούμε ότι κάνουν λάθος. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον πρώτο λόγο όταν θέλουμε να λέμε ότι λειτουργούμε δημοκρατικά.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σελλαδιτών

Κώστας Ι. Χριστοκώστας

    

 2006 - 2024 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας