Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κωνσταντόπουλου ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της το 2006.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σελλάδων "Ο ΠΥΡΣΟΣ" και η Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας σας εύχονται Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και καλή αντάμωση στο χωριό μας!

Νέα Αύξηση Σοκ στα ΕΛΤΑ για Eφημερίδες και Περιοδικά

Από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 ισχύει ο νέος τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ, για τη διακίνηση του Τύπου (υπηρεσία Press Post).  Στις νέες τιμές, θα υπάρχει και η επιπλέον επιβάρυνση του Φ.Π.Α. 24 %, που δεν υπήρχε ως τώρα.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει  ξανά  αναπροσαρμογή του βασικού τιμοκαταλόγου ταχυδρομικών τελών εσωτερικού[1]εξωτερικού, «σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1077/003/03-07-2023 εγκριτική απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ και την 1.3.1.1/14152/011.3/08.07.2022 από[1]φάση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΤΑ» - όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Με τον νέο τιμοκατάλογο όπως βλέπετε και στη παρακάτω  παύει να ισχύει και η έκπτωση που είχε ο κάθε εκδότης, με βάση την προσωπική του σύμβαση και τον ετήσιο τζίρο χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ. Η  δική μας εφημερίδα μας «Τα Σελλαδίτικα Νέα»  λόγω  τακτικής έκδοσης   είχε μια μικρή έκπτωση κατά 25%, τώρα πάει κι’ αυτή… μας μιλάνε για μείωση και είναι ξεκάθαρη αύξηση.

Με αυτή την  τροποποίηση- αύξηση του τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ  που έγινε βέβαια ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση  όπως συνηθίζουν τα ΕΛΤΑ.  Πριν από χρόνια είχαμε την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας η οποία  επιβλήθηκε το 2010 και  πάμε  στην από αύξηση σε αύξηση.

Η υπέρογκη αύξηση των ταχυδρομικών τελών οδηγεί με βεβαιότητα στο κλείσιμο (ίσως και αυτό θέλουν)  των μικρών εφημερίδων  των Συλλόγων και Αδελφοτήτων  που εκτός του αυξημένου εκδοτικού κόστους, επιβαρύνονται υπέρμετρα και για την αποστολή τους.                                                  

Συνεχίζουμε και βλέπουμε πόσο θα αντέξουμε…

 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

    

 2006 - 2024 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας