Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κωνσταντόπουλου ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της το 2006.

Επιτυχημένος ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Με μεγάλη επιτυχία και σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «ΣΑΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στο Περιστέρι Αττικής, η εκδήλωση κοπής πίτας και ο ετήσιος χορός  της Αδελφότητάς μας.

Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του «ΣΑΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» τα μέλη της Αδελφότητας Σελλαδιτών και οι φίλοι τους προσήλθαν μαζικά, παρόλο το τριήμερο της Καθαρά  Δευτέρας (που λείπει  ο περισσότερος κόσμος από την Αθήνα). Όλοι με  καλή  διάθεση και  αγάπη για την Αδελφότητα και το χωριό μας δημιούργησαν μια ευχάριστη -οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κώστας Ι. Χριστοκώστας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ενώ κάλεσε στο βήμα τον Ηλία Μπούρα πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων «ο ΠΥΡΣΟΣ» να απευθύνει χαιρετισμό. 

Την πίτα έκοψε κατόπιν επιθυμίας του Δ.Σ. όπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο της Αδελφότητας ο Σπύρος Σαπρίκης, ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας και επί σειρά ετών στο διοικητικό συμβούλιο.

 

Την παράσταση έκλεψαν για ακόμη μια φορά τα μέλη του «Πυρσού» που ήρθαν αυθημερόν από το χωριό για να στηρίξουν και να παραβρεθούν την εκδήλωση μας, με αυτό τον τρόπο  στήθηκε το μεγάλο γνήσιο  Σελλαδίτικο γλέντι που κράτησε ως τις 9 το βράδυ και έκλεισε με το τραγούδι-χορό «πως το τρίβουν το πιπέρι».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο χωριανός μας δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Ηλίας Σαπρίκης. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Δημήτρης Μπακοδήμος από το  Στάνο Αιτωλοακαρνίας μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπνδίας Συλλόγων Βάλτου.

Από τις έξι (6) βασιλόπιτες που διατέθηκαν, η καθεμία περιείχε από ένα φλουρί – δώρα, τα οποία αναφέρονται παρακάτω

1.            Τριήμερη διαμονή στη Villa Stathis, στον Αγιο Νικήτα Λευκάδας από των χωριανό μας Στάθη Οικονόμου.

2.            Δωροεπιταγή αξιάς 60 ευρώ από Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης.

3.            Τοστιέρα, από Σουπερ Μάρκετ Γαλαξίας.

3.            Καφετιέρα φίλτρου από Σουπερ Μάρκετ Γαλαξίας.

4.            Μενού (2) ατόμων στην Ταβέρνα ο Παράδεισος, Πετρούπολη.

5.            (2) Πομάδες ανδρικών μαλλιών, προσφορά κομμωτηρίου Μαρία Μπακοδήμου, Μιαούλη 96 Αιγάλεω.

6.            Περιποίηση γυναικείων μαλλιών (αξίας 50 ευρώ) προσφορά κομμωτηρίου Μαρία Μπακοδήμου, Μιαούλη 96 Αιγάλεω.

Το Δ.Σ της Αδελφότητας Σελλαδιτών ευχαριστεί θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο,  ιδιαίτερα δε τον Πολιτιστικό Συλλόγο Σελλάδων «ο ΠΥΡΣΟΣ» που στήριξε την εκδήλωση ως μέγας χορηγός.

Επίσης ευχαριστούμε την ορχήστρα μας με το «δίκο» μας παιδί στο κλαρίνο, τον Βαγγέλη Παντιώρα, την Χρυσούλα Τζαμαλή και τον Πέτρο Πανάγο στο τραγούδι που κράτησαν αμείωτο το κέφι από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

 

 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Σελλαδίτικα Νέα 218

Σελλαδίτικα Νέα αριθμός φύλλου 218.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας μας και επειδή πολλοί συνδρομητές μας ρωτάτε συνέχεια γιατί «τα Σελλαδίτικα Νέα» δεν κυκλοφορούν στην ώρα τους, σας επισημαίνουμε ότι αυτό οφείλεται στις επαγγελματικές που έχουμε όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στο τυπογραφείο-εκτυπωτήριο. Θα καταβάλουμε δε, κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε συνεπείς.

Κοπή Πίτας - Ετήσιος Χορός 2024

Μετά από τέσσερα χρόνια -λόγω των περιορισμών της πανδημίας- ανταμώνουμε ξανά και  διοργανώνουμε τον ετήσιο χορό μαζί με την κοπή πίτας της Αδελφότητάς μας.

Έτσι λοιπόν, σας προσκαλούμε στην εκδήλωσή μας που θα γίνει την Κυριακή  17 Μαρτίου και ώρα 13:30 μμ, στην αίθουσα δεξιώσεων SALA«ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στο Περιστέρι, κοντά στο σταθμό μετρό Ανθούπολη (Τελαμώνος 87).

Σα περιμένουμε όλους, με την καλή σας διάθεση για ένα κυριακάτικο – μεσημεριανό ξεφάντωμα, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε.

  Τη διασκέδαση θα αναλάβει η ορχήστρα με τους παρακάτω μουσικούς: στο τραγούδι η Χρυσούλα Τζαμαλή και ο Πέτρος Πανάγος, ενώ στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Παντιώρας.

Η τιμή της πρόσκλησης ανέρχεται στα 25 ευρώ με πλήρες μενού (δύο είδη σαλάτας, δύο είδη τυριών, λουκάνικο, τζατζίκι, και κυρίως πιάτο φιλέτο χοιρινό-φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με πατάτες φούρνου και ρύζι), ενώ το κρασί (λευκό-ροζέ ΖΙΤΣΑ), μπύρα ΦΙΞ όπως και τα αναψυκτικά, απεριόριστα. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν συννενόησης για για παιδικό μενού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση ενημερώστε μας εως και Πέμπτη 15 Μαρτίου.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6974607335  &  6974308760


Έρχονται τα Σελλαδίτικα Νέα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Επειδή πολλοί μας ρωτάτε  το νέο φύλλο (Νο. 214) της  εφημερίδας μας κυκλοφορεί σύντομα,  με αρκετή και ποίκιλη ύλη, μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο... αλλά έχει ήδη τυπωθεί και θα ταχυδρομηθεί στους συνδρομητές της άμεσα. 

Στη σελίδα (Νο. 5) μπορείτε να διαβάσετε τη βιβλιοπαρουσίαση για το νέο το βιβλίο του χωριανού μας Ιατρού Ευάγγελου Χ. Νάνου με τίτλο «To Λάμπον Πνεύμα της Αρχαιοελληνικής Ιατρικής (Από τον Ασκληπιό και τον Όμηρο ώς τον Ιπποκράτη)». Το βιβλίο αριθμεί 247 σελίδες και αντλεί το πλούσιο υλικό του από 162 πηγές βιβλιογραφίας.

 Συγχαίρουμε το χωριανό μας Ιατρό Ευάγγελο Χ. Νάνο, του ευχόμαστε υγεία και το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο. Το βιβλίο μπορούμε να το προμηθευτούμε από εκδοτικό οίκο ALFA CONCEPT Γ. Θεοτόκη 11 Πειραιάς 2104529440.

 

40 χρόνια Σελλαδίτικα Νέα 1982-2022

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

 

Tα «Σελλαδίτικα Νέα» γράφουν, αλλά και καταγράφουν την ιστορία του χωριού μας, είναι ο συνδετικός κρίκος των απανταχού Σελλαδιτών. Με την έλευση του 2022 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυσή τους.

 

Το πρώτο φύλλο δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του “μακρινού” 1982, όταν πρόεδρος της Αδελφότητας ήταν ο Γιάννης Χαβέλας, μια πρωτοποριακή απόφαση για τα δεδομένα της επόχής. και έκτοτε, εκδίδονται αδιάλειπτα, παλαιότερα κάθε δύο μήνες και πλέον κάθε τρεις.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας καταγράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του χωριού μας. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, οι παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμά του,αλλά και οι καθημερινές ιστορίες, οι αξίες, οι επιτυχίες των ανθρώπων του.

Σε αυτές τις δεκαετίες, η εφημερίδα ήταν ασυμβίβαστη στα κακώς κείμενα,δεν υπηρέτησε ποτέ κανένα συμφέρον, ούτε κομματικό, ούτε προσωπικό, ούτε κερδοσκοπικό. Δεν χρωστούσε σε κανέναν, δεν ζήτησε ποτέ εξυπηρετήσεις και, έτσι, κατάφερε να επιτελέσει το καθήκον της όπως έπρεπε.

 

Η σταθερή πορεία των εφημερίδας όλα αυτά τα χρόνια είναι αποτέλεσμα της αγάπης των απανταχού Σελλαδιτών, που, από όλη την Ελλάδα και από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αγκάλιασαν την εφημερίδα, την έβαλαν στα σπίτια τους. Αλλά και της ανιδιοτελούς προσπάθειας των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων.

 

Τα «Σελλαδίτικα Νέα» βραβεύθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το Μάιο του 2014, σε αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στον τόπο, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

 

Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει αυτά τα χρόνια. Δεν τη θεωρούμε δεδομένη και για αυτό προσπαθούμε να την τιμούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Το ταξίδι συνεχίζεται 1982…

 

Να στηριχθούν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι!


Σάββατο 27 Μαρτίου 2021


 Η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων από την πολιτεία κρίνεται αναγκαία.

Διανύουμε πλέον το δεύτερο χρόνο αδράνειας των πολιτιστικών συλλόγων, τα έξοδα τους όμως τρέχουν (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις κλπ.)ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, για τη βιωσιμότητα τους, αποτελεί η απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων, λίγοι ήταν οι σύλλογοι, οι οποίοι κατάφεραν  στα μικρά αυτά διαστήματα που -επιτράπηκε τους τελευταίους 12 μήνες-  να πραγματοποιήσουν κάποια δραστηριότητα.

Οι σύλλογοι οργάνωναν αυτές τις εκδηλώσεις (χοροεσπερίδα,συνεστίαση,κοπή πίτας, γενική συνέλευση κλπ.) για το αντάμωμα των χωριανών μελών, αλλά και για ένα πολύ βασικό λόγο την είσπραξη την συνδρομή τους που στα περισσότερα σωματεία είναι τα μόνο έσοδό τους. Σήμερα είναι “ανενεργοί” όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας, πράγμα που δεν βλέπουμε να αλλάζει άμεσα… Ενώ βέβαια, αν επαναδραστηριοποιηθούν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, πως και με τι τρόπο θα γίνει.

Σιγά σιγά με την κατάσταση που επικρατεί, τα μέλη απομακρύνονται και η διάθεση τους για προσφορά εξασθενεί.

Πέρασε ήδη μια δεκαετία με οικονομική κρίση, τα σωματεία όμως πάλεψαν και έμειναν όρθια, και τώρα τι; Θα σβήσουν;

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, επιτελούν σημαντικό έργο, διατηρούν και μεταδίδουν την παράδοση του τόπου μας, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ παρόν και μέλλον.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, από το αρμόδιο υπουργείο της κυβέρνησης, για ένταξη των πολιτιστικών σωματείων στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, με ανάλογες χορηγήσεις (αποζημίωση ειδικού σκοπού επίδομα οικονομικής ενίσχυσης,φορολογικές υποχρεώσεις κ.ά.), όπως βέβαια και έγινε στις πιο πολλές επιχειρήσεις της χώρας.

 Σήμερα η άμεση οικονομική ενίσχυση των συλλόγων από την πολιτεία κρίνεται αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ

 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

 

    

 2006 - 2024 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας