Τράπεζα Αίματος Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Η Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας έκοψε την πίτα της.

Πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας  και η γενική συνέλευση της Αδελφότητας Σελλαδιτών, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στη μεγάλη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με παρουσία πολλών απόδημων Σελλαδιτών.

Φέτος εν λόγω  εκδήλωση ήταν επετειακή για τα 40 χρόνια (1978-2018)  από την ίδρυση της Αδελφότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Γιάννης Νάκης μέλος του ΔΣ της Πανειπηρωτικής (ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό), ο Χριστόφορος Ευθυμίου πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς, ο χωριανός μας Κώστας Παπαπάνος πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, ο Κώστας Κουτσοδήμας πρόεδρος της Αδελφότητας Κομποταίων, η Λουκία Αντωνιου πρόεδρος Συλλόγου Βουργαρελιωτών Αττικής, ο Δημήτρης Κουλτούκης Υποστράτηγος ΕΛΛΑΣ Ε.Α. , η Σαββούλα Κολιούλη από την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών και ο χωρινός μας Ηλίας Ζορμπαλάς πρόεδρος του εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου "η Δωδώνη.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας, Κώστας Ι. Χριστοκώστας, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, έκανε το διοικητικό απολογισμό του 2017, ενώ παράλληλα μοιράστηκε ο οικονομικός απολογισμός του ίδιου έτους στα παρευρισκόμενα μέλη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο μακροβιότερος  πρόεδρος της Αδελφότητας  Γιάννης Χαβέλας (1982-2002) κάνοντας  μια σύντομη αναφορά στη 40χρονη αυτή πορεία του συλλόγου.

Την Πίτα έκοψε ο Ηλίας Κατσιμπόκης, ιδρυτικό μέλος της μέλος της Αδελφότητας, το φλουρί κέρδισε ο Βασίλης Κουμπάρος.

Μετά την κοπή της Πίτας ακολούθησε μια μικρή δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα και τσίπουρο, σε πολύ ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα.

Πίτες στην εκδήλωση πρόσφεραν η Βασιλική Παπαπάνου και η Γιάννα (σύζυγος του Μιχάλη Καρατσιώλη).

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, μιας και αυτή αποδεικνύει την υποστήριξη τους στις δράσεις και τις ενέργειες της Αδελφότητας.

Και του χρόνου!

 Το ΔΣ πλαισιωμένο από παλαιότερα μέλη διοικητικών συμβουλίων. 

 

 

 

Από την εκδρομή της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η εκδρομή της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας σε Χαλκίδα, Στενή και Νέα Αρτάκη. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά της Εύβοιας  που είναι κτισμένη σε μία πανέμορφη τοποθεσία ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη για την συμμετοχή και την πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, με τη δέσμευση να ακολουθήσουν και επόμενες…!

 

 

 

Στις 11 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας τηςΑδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας σας προσκαλεί, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Κλεισθένους 15, Αθήνα, 7ος όροφος), γιατην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη γενική συνέλευση των μελών της.

 Μετά από πολλά χρόνια (συγκεκριμένα από το 1999), επιλέξαμε να γίνει η κοπή της πίτας στη μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα της Πανηπειρωτικής. Εκεί, λοιπόν, στην καρδιά της ηπειρώτικης αποδημίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι οι Σελλαδίτες μαζί για ακόμη μια φορά, να συζητήσουμε, να πιούμε το καφεδάκι μας, να φάμε τη νόστιμη βασιλόπιτα, ενώ θα απονείμουμε βραβείααριστείας στους επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Μετά το τέλος της πίτας, θα ακολουθήσει μια μικρή δεξίωση στην οποία θα προσφέρουμε σελλαδίτικο τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από όλες τις περιοχές, καθώς ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, κοντά σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ.

 Σας περιμένουμε όλους εκεί να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια της Αδελφότητάς μας!

 

 

 

40 χρόνια Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας

 

 

40 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την παράδοση!

 Τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στο χωριό!

 

Με την έλευση του νέου έτους συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητάς μας. Ήταν 19 Δεκέμβρη του 1978 όταν και υπογράφηκε το πρώτο καταστατικό από τους 29 ιδρυτές της. Η ίδρυση του συλλόγου στην Αθήνα υπήρξε ανάγκη των ξενιτεμένων Σελλαδιτών για να έχουν τον ίσκιο του χωριού τους δίπλα τους, να προάγουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά του.

Συμπληρώνονται 40 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, που αποτυπώνουν μια όμορφη διαδρομή, πάντοτε σε κλίμα σελλαδίτικης αλληλεγγύης.

Σε αυτή τη 40χρονη πορεία, η Αδελφότητα λειτούργησε σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς της ίδρυσής της και με γνώμονα την παρουσία της στο χωριό με κάθε τρόπο. Αντέχει στο χρόνο γιατί τα μέλη της πίστεψαν και πιστεύουν στις προθέσεις της, ενώ την αγκάλιασαν ηθικά και οικονομικά.

Όλα όσα έχουν επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι αποτέλεσμα της αγάπης των απανταχού Σελλαδιτών, αλλά και της ανιδιοτελούς προσπάθειας των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων.

Η Αδελφότητά μας μπαίνει πλέον στην πέμπτη δεκαετία της, δίνοντας όμως το παρόν στο χωριό, συμβάλλοντας κατά το δυνατόν, ηθικά και υλικά, στην τοπική κοινότητα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλάδων «Ο ΠΥΡΣΟΣ», στην Α.Ε.Σ., στο εκκλησιαστικό συμβούλιο. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δημιουργία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων το 1996, καθώς και η δημιουργία της τράπεζας αίματος στο Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ το 2013.

Οι δράσεις της Αδελφότητας όλα αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολλές και τολμούμε να πούμε ότι η Αδελφότητά μας κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων που μπορούν να επιδείξουν τόσο πλούσιο έργο στον τόπο τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους εσάς που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια την κάθε δραστηριότητα.

 

 

Ιδρυτικά μέλη Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

 

Το ταξίδι συνεχίζεται...

 19/12/1978 - …

Σελλάδες

 

Εκδρομή Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας σας προσκαλεί στη μονοήμερη εκδρομή που διοργανώνει στην όμορφη Στενή Ευβοίας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.  

Η Στενή είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό της Εύβοια, στα 400 μέτρα υψόμετρο, με τρεχούμενα νερά, στις παρυφές του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, τη Δίρφυ. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για χειμώνα και καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται μόλις 108 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 30 από τη Χαλκίδα.

Επίσης, θα κάνουμε τη βόλτα μας στη Χαλκίδα και στη Νέα Αρτάκη.

Σας περιμένουμε να έρθετε μαζί μας να περάσουμε μια όμορφη Κυριακή.

Η τιμή του εισιτηρίου ανά άτομο ανέρχεται στα 12 ευρώ.

Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Τηλέφωνο:

695 7209511 Κωνσταντίνος Χριστοκώστας

697 4308760 Παναγιώτης Παπαπάνος

(Θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας)

Ώρα αναχώρησης: 08:00

 Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα.

Δεν ξανάγινε τέτοιο γλέντι…

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στον ετήσιο  χορό της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας, που έγινε στην αίθουσα δεξιώσεων "Σάλα-Παράδεισος" στο Περιστέρι, πλήθος κόσμου (πάνω από 250 άτομα) και πλειοψηφία της νεολαίας και σε αυτό το "ραντεβού" της Αδελφότητας Σελλαδιτών στην Αθήνα.

 Από νωρίς το μεσημέρι δεν έπεφτε «καρφίτσα» από την μεγάλη ανταπόκριση των μελών και φίλων της Αδελφότητας. Η  προσέλευση ήταν τέτοια που ξεπέρασε ακόμη και τους πιο αισιόδοξους και έκανε την  διαφορά  σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, την μεγάλη διαφορά όμως έκαναν οι εκδρομείς από τις Σελλάδες (μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων ο ΠΥΡΣΟΣ), οι οποίοι ήρθαν αυθημερόν στην Αθήνα μόνο για το χορό, αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, γεγονός το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα το συμβούλιο της Αδελφότητας.

Την διασκέδαση του κόσμου ανέλαβε η καταπληκτική ορχήστρα, με  τον Πέτρο Πανάγο και την Βίκυ Κούρου στο τραγούδι ενώ στο κλαρίνο το «δικό μας παιδί» ο Βαγγέλης Παντιώρας ανεβάζοντας το κέφι κατακόρυφα & την πίστα ασφυκτικά γεμάτη από το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Επίσης είχαμε και γκέστ εμφανίσεις στην εκδήλωση οι ταραγουδιστές  Δημήτρης Αχνούλας και Μαρίνα Λαζαράκη.

Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων Άρτας «ο ΠΥΡΣΟΣ»  Ηλίας Μπούρας (μαζί όλο το ΔΣ), ο Αντώνης Κοντός εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης και χωριανός μας Κώστας Παπαπάνος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας  Μίμης Μούτσιος , ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρίζος, ο Δαμιανός Βαρέλης από την Αδελφότητα Κομποταίων, ο Σταύρος Σαββίδης από το Σύλλογο Ποντίων «ο Φάρος» Αγίας Βαρβάρας, ο Δημήτριος Μπακοδήμος  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στάνου Αιτωλοακαρνανίας «ο Άγιος Δημήτριος», και τέλος όπως πάντα παρόν ο χωριανός μας Στρατηγός ΕΛΛΑΣ Ε.Α. Δημήτρης Κουλτούκης.

Το ΔΣ της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στον ετήσιο χορό, και ιδιαίτερα τον Μέγα Χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία παροχής υπηρεσιών IPIROTIKI FACILITY SERVISES, επίσης και το “VillaStathis” στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας  του Χωριανού μας Στάθη Οικονόμου, που πρόσφερε τρεις ημέρες δωρεάν διαμονή, δώρο στην εκδήλωση αλλά και τον Δήμο Κόλλια για την αφιλοκερδή φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα  Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και ευτυχία!

Με εκτίμηση το ΔΣ της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

 

   

 2006 - 2018 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας