Τράπεζα Αίματος Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Ενισχύστε την Τράπεζα Αίματος της Αδελφότητας

Έδωσες αίμα; Δώσε τώρα! Θα σου χρειαστεί!

 Όπως είναι γνωστό σε όλους, από το 2013 λειτουργεί από την Αδελφότητα τράπεζα αίματος στο Γεν. Νοσοκομείο Άρτας, η οποία βοήθησε και βοηθάει όλους τους συγχωριανούς μας, προσφέροντας αίμα όταν υπάρχει ανάγκη.

Στα έξι χρόνια λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει όποιο χωριανό και φίλο είε ανάγκη, με σκοπό όμως οι φιάλες που προσφέρονται να αναπληρώνονται. Δυστυχώς, όμως, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, το αίμα δόθηκε χωρίς να αντικατασταθεί. Αν συνεχιστεί αυτή η πρακτική, η τράπεζα αργά ή γρήγορα θα αναστείλει τη λειτουργία της και δεν θα μπορεί πλέον να βοηθήσει κανένα συνάνθρωπό μας.

 Έτσι, η Αδελφότητα κάνει έκκληση σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να μεταβούν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, όπου κι αν βρίσκονται, και να δώσουν αίμα για την τράπεζα αίματος της Αδελφότητας. Θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρουν ότι το αίμα που προσφέρουν θα πρέπει να καταχωρηθεί στην τράπεζα αίματος της Αδελφότητας Σελλαδιτών (Αριθμός Μητρώου Συλλόγου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοτών 10312) στο Νοσοκομείο Άρτας, κι αν είναι δυνατόν να μας ειδοποιήσετε στο τηλέφωνο 6957209511.

 Για εμάς, αυτή είναι η πιο σημαντική δραστηριότητα της Αδελφότητας, και πιστεύουμε πραγματικά ότι το ίδιο ισχύει και για όλους εσάς! Προσφέρετε λοιπόν σήμερα αίμα, γιατί δεν ξέρουμε ποτέ πότε μπορεί να χρειασθεί.

 

 

Έκοψε την πίτα του ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σελλάδων

Έκοψε την πίτα του ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Σελλάδων σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία στο πνευματικό κέντρο του ναού. Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών και μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων.

Στα όρια της απόγνωσης οι ελαιοπαραγωγοί...

Οι βροχές και οι άνεμοι της τελευταίας εβδομάδας έριξαν κυριολεκτικά στο έδαφος  τον καρπό της ελιάς, κάνοντας έτσι μεγάλη η ζημιά  στους ελαιοπαραγωγούς, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη είναι η  ζημιά σε Σελλάδες, Μεγάρχη, Κομπότι, Πέτα αλλά και στην περιοχή της Φλωριάδας

Προβληματισμένοι… και στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στο χωριό μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και ζητούν την άμεση κινητοποίηση  των τοπικών αρχών, για να αποζημιωθεί ο καρπός από τον ΕΛΓΑ.

 

Αεροφωτογραφία Σελλάδων!

Άποψη των Σελλάδων και της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου από αεροφωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον φίλο Κώστα-Κορνήλιο Κολιούλη -με το studio φωτογραφίας "ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ" στην Άρτα- για το τέλειο αποτέλεσμα  και την άψογη συνεργασία.

Περισσότερα σύντομα....τα καλύτερα έρχονται!!!

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων

Την Τρίτη 14 Αυγούστου, το απόγευμα, ετελέσθη  Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτης, χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Μετά τον Μέγα Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με παρουσία όλων των φορέων του χωριού, των τοπικών Αρχών αλλά και πλήθος πιστών.

Συγχαρητήρια στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού μας για την άψογη οργάνωση.

 

 

Ντροπή και μόνο ντροπή!

Εδώ και λίγο καιρό έχουν  ξεκινήσει  οι εργασίες για την αποκατάσταση της παραδοσιακής βρύσης της Σπηλιάς στις Σελλάδες.

Με λύπη μας όμως πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε  με τον πρόεδρο του χωριού Γρηγόρη Πασπαλιάρη, ότι βρήκε γκρεμισμένα τα όσα έφτιαξε, όταν το πρωί είχε  μεταβεί στο χώρο της Σπηλιάς.

Τι να πει κανείς για ένα τέτοιο περιστατικό... Ντροπή και πάλι ντροπή.

Βαγγέλης Παντιώρας  VK Villas  Stathis Rental Apartments

 2006 - 2019 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας