Τράπεζα Αίματος Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Έκοψε την πίτα του ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σελλάδων

Έκοψε την πίτα του ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Σελλάδων σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία στο πνευματικό κέντρο του ναού. Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών και μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων.

Στα όρια της απόγνωσης οι ελαιοπαραγωγοί...

Οι βροχές και οι άνεμοι της τελευταίας εβδομάδας έριξαν κυριολεκτικά στο έδαφος  τον καρπό της ελιάς, κάνοντας έτσι μεγάλη η ζημιά  στους ελαιοπαραγωγούς, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη είναι η  ζημιά σε Σελλάδες, Μεγάρχη, Κομπότι, Πέτα αλλά και στην περιοχή της Φλωριάδας

Προβληματισμένοι… και στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στο χωριό μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και ζητούν την άμεση κινητοποίηση  των τοπικών αρχών, για να αποζημιωθεί ο καρπός από τον ΕΛΓΑ.

 

Αεροφωτογραφία Σελλάδων!

Άποψη των Σελλάδων και της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου από αεροφωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον φίλο Κώστα-Κορνήλιο Κολιούλη -με το studio φωτογραφίας "ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ" στην Άρτα- για το τέλειο αποτέλεσμα  και την άψογη συνεργασία.

Περισσότερα σύντομα....τα καλύτερα έρχονται!!!

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων

Την Τρίτη 14 Αυγούστου, το απόγευμα, ετελέσθη  Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτης, χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Μετά τον Μέγα Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με παρουσία όλων των φορέων του χωριού, των τοπικών Αρχών αλλά και πλήθος πιστών.

Συγχαρητήρια στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού μας για την άψογη οργάνωση.

 

 

Ντροπή και μόνο ντροπή!

Εδώ και λίγο καιρό έχουν  ξεκινήσει  οι εργασίες για την αποκατάσταση της παραδοσιακής βρύσης της Σπηλιάς στις Σελλάδες.

Με λύπη μας όμως πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε  με τον πρόεδρο του χωριού Γρηγόρη Πασπαλιάρη, ότι βρήκε γκρεμισμένα τα όσα έφτιαξε, όταν το πρωί είχε  μεταβεί στο χώρο της Σπηλιάς.

Τι να πει κανείς για ένα τέτοιο περιστατικό... Ντροπή και πάλι ντροπή.

Με επιτυχία ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στις Σελλάδες

Με επιτυχία  και φέτος η εκδήλωση της Αδελφότητας Σελλαδιτών στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο χωριό μας και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου παρότι ήταν εργάσιμη ημέρα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο πρόσφερε στους παρευρισκομένους λουκούμια και αναψυκτικά,  ενώ η Αδελφότητα πρόσφερε σουβλάκια και κρασί (τα οποία έψησαν οι Γιάννης Χαβέλας,  Γιάννης Χριστοκώστας και Θανάσης Αθανασίου). Αρκετός κόσμος έμεινε για ώρα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, απολαμβάνοντας έτσι τα εδέσματα και τη θέα που προσφέρει η τοποθεσία.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κ.Στάθης Γιαννούλης, οι αντιδήμαρχοι  Ροζίνα Βαβέτση και η Αφροδίτη Βλαχοπάνου αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σελλάδων Γρηγόρης Πασπαλιάρης.

Τέλος, το Δ.Σ. της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Γιάννη Χαβέλα (πρώην πρόεδρο της Αδελφότητας) για το συντονισμό της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων «Ο Πυρσός» για την πολύτιμη βοήθειά του αλλά και για τα κάρβουνα τα οποία πρόσφερε ώστε να ψηθούν τα σουβλάκια, όπως επίσης το Χαρίλαο Τζουβάνο την Νία Οικονόμου και την Καίτη Σαπρίκη για την πολύτιμη βοηθειά τους και όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στην καθιερωμένη πλέον γιορτή αυτή στο χωριό.


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Βαγγέλης Παντιώρας  VK Villas  Stathis Rental Apartments

 2006 - 2019 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας