Τράπεζα Αίματος Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

40 χρόνια Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας

 

 

40 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την παράδοση!

 Τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στο χωριό!

 

Με την έλευση του νέου έτους συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητάς μας. Ήταν 19 Δεκέμβρη του 1978 όταν και υπογράφηκε το πρώτο καταστατικό από τους 29 ιδρυτές της. Η ίδρυση του συλλόγου στην Αθήνα υπήρξε ανάγκη των ξενιτεμένων Σελλαδιτών για να έχουν τον ίσκιο του χωριού τους δίπλα τους, να προάγουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά του.

Συμπληρώνονται 40 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, που αποτυπώνουν μια όμορφη διαδρομή, πάντοτε σε κλίμα σελλαδίτικης αλληλεγγύης.

Σε αυτή τη 40χρονη πορεία, η Αδελφότητα λειτούργησε σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς της ίδρυσής της και με γνώμονα την παρουσία της στο χωριό με κάθε τρόπο. Αντέχει στο χρόνο γιατί τα μέλη της πίστεψαν και πιστεύουν στις προθέσεις της, ενώ την αγκάλιασαν ηθικά και οικονομικά.

Όλα όσα έχουν επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι αποτέλεσμα της αγάπης των απανταχού Σελλαδιτών, αλλά και της ανιδιοτελούς προσπάθειας των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων.

Η Αδελφότητά μας μπαίνει πλέον στην πέμπτη δεκαετία της, δίνοντας όμως το παρόν στο χωριό, συμβάλλοντας κατά το δυνατόν, ηθικά και υλικά, στην τοπική κοινότητα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλάδων «Ο ΠΥΡΣΟΣ», στην Α.Ε.Σ., στο εκκλησιαστικό συμβούλιο. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δημιουργία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων το 1996, καθώς και η δημιουργία της τράπεζας αίματος στο Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ το 2013.

Οι δράσεις της Αδελφότητας όλα αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολλές και τολμούμε να πούμε ότι η Αδελφότητά μας κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων που μπορούν να επιδείξουν τόσο πλούσιο έργο στον τόπο τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους εσάς που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια την κάθε δραστηριότητα.

 

 

Ιδρυτικά μέλη Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

 

Το ταξίδι συνεχίζεται...

 19/12/1978 - …

Σελλάδες

 

Βαγγέλης Παντιώρας  VK Villas  Stathis Rental Apartments

 2006 - 2019 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας