Τράπεζα Αίματος Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Απρόσμενη προσέλευση – Ατελείωτο γλέντι στον ετήσιο χορό και την κοπή πίτας της Αδελφότητας

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος ο χορός και η κοπή της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας, την Κυριακή 13 Ιανουάριου στη Σάλα «Παράδεισος» στο Περιστέρι Αττικής, η οποία  εκδηλώθηκε σε ένα μεγάλο Σελλαδίτικο αντάμωμα με περισσότερα από 300 άτομα.

Στην όμορφη και φιλόξενη αίθουσα, δημιουργήθηκε εξ αρχής ένα πολύ ευχάριστο κλίμα που ένωσε παρέες και ανθρώπους, κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο κέρδος για το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Αδελφότητας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά και στη συνέχεια κάλεσε δίπλα του  τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων Άρτας «OΠΥΡΣΟΣ» Ηλία Μπούρα, για να κόψουν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν  ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής, Αντώνης Κοντός και oπρόεδρος του Συλλόγου Σελλάδων Άρτας «ο ΠΥΡΣΟΣ», Ηλίας Μπούρας

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο δημοτικό γλέντι με το θερμόμετρο κεφιού να βρίσκεται συνέχεια στο κόκκινο, δύο και τρεις οι κύκλοι,  στη γεμάτη από κόσμο πίστα –όπως επίσης και σε άλλα σημεία της  αίθουσας.  

Ο κυκλος του χορού σε όλο το χώρο της αίθουσας πραγματοπιήθηκε πολλές φορές μεταφέροντας τη χαρά του κεφιού σε όλους όσου καθόταν στα τραπέζια.

 Από το μεσημέρι μέχρι και 10  το βράδυ η πίστα δεν έμεινε ούτε λεπτό άδεια και αυτό οφείλεται στην όμορφη διάθεση όλων αλλά και στην ορχήστρα που επέλεξε η Αδελφότητα με την Ξένια Βέρρα και τον Πέτρο Πανάγο στο τραγούδι, ενώ στο κλαρίνο ήταν ο Βασίλης Μαρκόπουλος.

Πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά οι χωριανοί μας, που ήρθαν από το χωριό με πρωτοβουλία του πυρσού, οι οποίοι  ήρθαν αυθημερόν στην Αθήνα μόνο για το χορό.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν, όταν αργά το βράδυ και πριν την αναχώρηση των χωριανών για το χωριό χορέψαμε όλοι μαζί  το τραγούδι τα «ΞΕΧΩΡΙΣΜΑΤΑ».

 Μας τίμησαν με την παρουσία τους, , ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, η νυν αντιδήμαρχος και υποψήφια δήμαρχος στον ίδιο Δήμο, Ροζίνα Βαβέτση ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλάδων Άρτας «Ο ΠΥΡΣΟΣ»  Ηλίας Μπούρας (μαζί όλο το ΔΣ), ο Αντώνης Κοντός εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βουργαρελιωτών Αττικής Λουκία Αντωνίου, από την Αδελφότητα Κομποταίων ο Δαμιανός Βαρέλης, ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας Κώστας  Σκουτέλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς  και η Σαβούλα Κολιούλη από την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών.

Ακόμη παρευρέθηκαν ο βουλευτής Άρτας  Γιώργος Στύλιος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Νικ. Σκουφά, Κοσμάς Βούλγαρης με πολλούς συνεργάτες του.

Τα δώρα για τα φλουριά της πίτας πρόσφεραν οι:

-          το “VillaStathis” στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας  του Χωριανού μας Στάθη Οικονόμου.

-           η Βιοκαρπέτ του Βασίλη Καμηνά από τα Ιωάννινα

-          η ποτοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ στην Άρτα

-          Το αρτοποιείο ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ στον Κορυδαλλό.

Το ΔΣ της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας ευχαριστεί  όλους, όσους παραβρέθηκαν την Κυριακή στον ετήσιο χορό, και ιδιαίτερα τον Μεγάλο  Χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία παροχής υπηρεσιών IPIROTIKI FACILITY SERVISES του χωριανού μας Φώντα Αθανασίου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου καλή χρονιά!

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι της πόλης μας ART TV, πιθανόν το Σάββατο  19 Ιανουαρίου στην εκπομπή «Όλο δυτικά».

 

 ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Βαγγέλης Παντιώρας  VK Villas  Stathis Rental Apartments

 2006 - 2019 | sellades.com

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με χορηγία της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας